Motorkleding

Onderkleding, de eerste laag

Op langere motorritten en langere reizen is onderkleding erg belangrijk. Het zorgt er voor dat je warm (of koel) blijft, voert vocht weg van de huid en is de eerste laag van het meerlaags systeem waarmee je je motorkleding opbouwt. Motoronderkleding moet comfortabel zitten, multifunctioneel zijn (dus ook als pyjama inzetbaar) en zeer compact.

Truien en shirts, de tweede laag

De binnenjas van een motorjas is vaak niet de beste keuze. Een fleece of (merino)wollen trui vaak wel: hij kan onder de motorjas maar ook los gedragen worden na het motorrijden. De truien die wij verkopen hebben een goede isolerende werking en zijn zo licht en compact mogelijk.

Motorkleding, de derde laag

Een goede motorjas of broek voldoet minimaal aan de volgende eisen: hij beschermt optimaal bij een val, houdt wind en water buiten, of laat naar keuze wind door, zit comfortabel, beschikt over voldoende zakken en heeft minimaal één waterdichte zak. Daarnaast is het fijn als broek en jas aan elkaar geritst kunnen worden en aangepast kunnen worden aan de er onder gedragen lagen (mouwen en broekspijpen smaller maken).